Mosselen met augurkensaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen, deze zijn niet goed. Laat uitlekken.
  • 2 Prak het ei en snijd de augurken in kleine blokjes (brunoise). Meng met 2 el augurkenvocht uit het potje, de sjalot, mayonaise, yoghurt en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een mossel- of hapjespan. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Voeg de mosselen toe, schep alles om en kook met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  • 4 Verwijder de dichte schelpen. Serveer de mosselen met de saus. Lekker met frites en sperziebonen.

Mosselen met augurkensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Maatjes met yoghurt-augurkensaus (Hausfrauen Art)
20 min
Bekijk recept
Sojagehakt met augurkensaus
0 min
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept