Sinaasappelcouscous met aubergine

1persoon
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 2 el van de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Roer de aubergine erdoor, strooi de kaneel en zout en peper naar smaak erover en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. stoven.
  • 2 Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Roer het sap, rasp en 300 ml kokend water door de couscous en schep om met (ruim) zout en peper naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat even wellen. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter krokant en laat afkoelen op een bord.
  • 3 Verwarm de honing (in de magnetron) en roer hem met de rest van de olie door de gewelde couscous. Roer de helft van de koriander door de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aubergine over 4 borden, schep de couscous ernaast en schenk wat korianderyoghurt erover. Bestrooi het gerecht met geroosterde walnoten en de rest van de koriander.

Sinaasappelcouscous met aubergine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Sinaasappelcouscous met muntdressing
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcouscous met kabeljauw en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees met sinaasappelcouscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcouscous
20 min Voorgerecht
Bekijk recept