Gegrilde gamba's met gele rijst

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer in een kom de knoflook en sambal door de olie. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met een beetje van de pittige olie, schep de garnalen door de rest van de olie en verdeel ze over de bakplaat. Leg de tomaten tussen de garnalen. Schuif de bakplaat in de hete oven, verhit de garnalen en tomaten 4-6 minuten tot de garnalen goed heet zijn en de tomaten gaar zijn. Schep de rijst op vier borden en verdeel de tomaten en de garnalen erover. Serveer met de sperziebonen. Bestrooi met koriander naar smaak.

Gegrilde gamba's met gele rijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept