Afrikaanse vispastei

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de komijn, gemberpoeder en peper en zout naar smaak. Laat de kruiden in de vis trekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen 2 el olie in een pan en bak de ui 2 min. Bak de rode peper en de knoflook 2 min. mee. Voeg de vis toe en bak ca. 4 min. tot hij gaar is. Voeg de bosui, koriander en amandel toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk dit papier dun met olie. Leg er 4 plakjes filodeeg op, steeds haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Schep de visvulling erop en dek af met 4 plakjes filodeeg, haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Rol het deeg rondom de vulling op. Bak de pastei in ca. 15 min. goudbruin. Lekker met een wortelsalade.

Afrikaanse vispastei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse vispastei met tuinerwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rybnik (Russische vispastei) van Alexei
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart met prei, venkel en wortel
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse bonenpot met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept