Gevulde courgette met cranberrygehakt

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes over de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de courgettehelften, maar laat een wand van ca. 1 cm dikte over. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde courgettes naast elkaar in een ovenschaal.
  • 2 Meng het gehakt met de ui, kerriepoeder, courgettevruchtvlees, cranberrycompote en broodkruim. Verdeel het gehakt over de courgettehelften en druk het stevig aan. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de gevulde courgettes in 45 minuten gaar.
  • 3 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de doperwten op en meng de doperwten en de rijst door elkaar. Serveer de doperwtenrijst bij de gevulde courgettes.

Gevulde courgette met cranberrygehakt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept