Champignontartaartje met tomatensalade

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, de champignons in partjes en de trostomaten in plakjes. Pers 2 tenen knoflook. Schep de rode ui om met de witte-wijnazijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten goudbruin en krokant.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 3-4 minuten goudbruin en van binnen naar smaak rood of rosé. Schep de tartaartjes uit de pan en laat het vlees in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Bak in het braadvet de champignons 4 minuten tot ze bruin kleuren. Bak de knoflook op niet al te hoog vuur 1 minuut mee zonder dat hij verkleurt. Voeg 100 ml water, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en roer het aanbaksel van de bodem los.
  • 3 Leg de tomaat op een schaal en verdeel de gemarineerde ui met het vocht erover. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en druppel er eventueel nog een beetje olie over.
  • 4 Serveer de tartaartjes met de champignonjus en de aardappeltjes en leg de tomatensalade erbij.

Champignontartaartje met tomatensalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept