Spaanse tomatentaart

8
10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met wat boter. Snijd de chorizo in plakjes. Snipper de ui. Bak de chorizo 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de ui 3 min. mee. Bestuif het werkblad met wat bloem en leg de plakjes ontdooid deeg op elkaar. Rol uit tot een dunne lap. Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de rand weg.
  • 2 Snijd de platte peterselie fijn. Klop de eieren met de slagroom en peper en zout. Roer het chorizomengsel en met de platte peterselie door het eiermengsel en doe het in de vorm. Halveer de tomaten. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de vorm en druppel de olie erover. Maal er zwarte peper boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Laat afkoelen en snijd hem in punten.

Spaanse tomatentaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatentaart met zoete ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatentaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatentaart met zoete ui
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatentaart met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept