Gefrituurde gamba's met aardappelchips

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Pel de garnalen, verwijder met een scherp mes het donker gekleurde darmkanaal dat aan de bovenkant zit en dep de garnalen droog met keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd er in de lengte 12 grote, zo dun mogelijke plakken van. Dit kan bijvoorbeeld met een scherpe kaasschaaf. Steek een satéstokje door de onderkant van een aardappelplak, rijg er een garnaal aan en steek het satéstokje vervolgens door de bovenkant van de aardappelplak. Doe dit met alle 12 gamba's. Frituur de helft van de gamba's met aardappel in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal dit met de andere helft. Meng de mayonaise met de knoflook en breng op smaak met de tabasco. Bestrooi de gamba's en aardappelchips met zout en versgemalen chilipeper en geef er een schepje knoflookmayonaise bij. Serveer met de citroenpartjes.

Gefrituurde gamba's met aardappelchips is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken gemarineerde lamsribbetjes met auberginekaviaar
2uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
aardappelchips met americain
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Reuzegarnalen Met Asperges En Zoete Aardappelchips
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zoete Aardappelchips
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde olijf-aardappelsoesjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept