Indonesisch draadjesvlees

4
5u20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 13 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten. Schil de gember en pers de limoen uit. Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe). Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min. Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.
  • 2 Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem het draadjesvlees uit de oven.

Indonesisch draadjesvlees is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hollands draadjesvlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaans draadjesvlees
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Draadjesvlees
2 uur-
Bekijk recept
Runderstoof met geroosterde bloemkool
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Prei-mie met surimi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribkarbonade met zoetzure miehoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met pittig gewokte seizoensgroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesisch etentje van anna
0 min
Bekijk recept