Tomaten-uiensoep

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De olijfolie in een pan verhitten en de uitgeperste knoflook daarin fruiten. De ui pellen, in de knoflookolie doen en fruiten. De tomatenpuree erdoor roeren. De ontvelde, uitgeholde en in blokjes gesneden tomaten aan de uien toevoegen en kort meestoven. De bouillon eroverheen gieten. De soep kruiden met citroensap en suiker. De pan sluiten en op een matig vuur 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken. Ondertussen de olijfolie verhitten in een koekenpan en er het uitgeperste teentje knoflook in fruiten. Het witbrood in blokjes snijden en de knoflookolie goudgeel bakken. Het brood uit de pan halen en door de gewassen en fijngehakte peterselie roeren.

Tomaten-uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept