Italiaanse Risotto Met Venkel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knollen in dunne plakken. Pel en snipper de ui. Verhit 15 gram van de boter en bak de venkel 2 minuten al omscheppend. Voeg zout en peper naar smaak en nog 15 gram boter toe en laat de venkel met gesloten deksel op laag vuur 30 minuten stoven. Voeg zonodig een beetje water toe. Smelt de rest van de boter in een andere pan en fruit de ui op halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de risotto toe en bak het 5 minuten mee. Schenk de helft van de wijn erbij en breng alles aan de kook. Laat het doorkoken tot de wijn verdampt is. Voeg de rest van de wijn en 1/3 van de bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook. Voeg telkens als de bouillon is opgenomen 1/3 deel toe. Kook de rijst in totaal 20 minuten gaar. Neem de pan van het vuur en schep er de venkel, kaas, zout en peper door. Laat de risotto 5 minuten rusten.

Italiaanse Risotto Met Venkel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept