Shabu Shabu

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voeg de konbu toe aan 1-1,5 liter water en breng op tafel aan de kook of verhit eerst op het fornuis (gaat sneller) en zet de pan op de brander op tafel. Verwijder de konbu zodra het zacht begint te koken. Ieder maakt nu zijn dipsaus in aparte kommetjes door sesam- of ponzusaus met kruiderij te vermengen (sesam met ui en ponzu met ui en/of rammenas). Zo kunt u 2 verschillende sauzen in aparte kometjes maken of in hetzelfde kommetje afwisselen. Voeg aan het kokende water eerst die ingredienten toe met de langste kooktijd, dan in volgorde de rest. Voeg ze in gelijke hoeveelheden beetje bij beetje toe, en voldoende zodat ieder er enige hapjes van kan nemen, dus niet alles in 1 keer. Pak een stukje vlees tussen eetstokjes of steek het aan een fonduevork. Beweeg het heen en weer in de kokendhete bouillon tot het halfgaar is. Dip het dan in de saus en smul ervan. Neem naar wens van een de andere ingredienten uit de pan. Schuim tijdens het koken de bouillon af en toe met een scheplepel. Zorg dat er steeds evenveel van de ingredienten in de pan zit en vul aan indien nodig. Vul de bouillon met kokend bouillon of water aan, als de hoeveelheid in de pan terugloopt.

Shabu Shabu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Shabu shabu
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Shabu Shabu
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shabu Shabu
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shabu Shabu
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Shabu shabu
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Shabu Shabu
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shabu Shabu
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shabu Shabu
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept