Risotto Van Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilets en de kippenbouten los en houd apart. Doe de karkas en de vleugeltjes in een pot. Voeg de ajuin, de preistukjes en de wortelblokjes toe. Kruiden met zwarte peper en zeezout. Doe er de witte wijn en water bij, tot alles onder staat, en breng aan de kook. Laat gedurende 1 uur zachtjes pruttelen. Zeef en laat het vocht inkoken tot 1,2 liter bouillon. Kruid de kipfilets en kippenbillen met citroenpeper en laat ze gedurende 45 min. garen in de oven op 160?C. Verhit de olie in een hoge pot en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te laten kleuren. Voeg de rijst en 1/8 van de bouillon toe. Roer regelmatig om en laat de rijst de bouillon volledig absorberen. De risotto is klaar wanneer alle bouillon is opgenomen. Roer er vervolgens de boter doorheen. Bak de champignons kort aan in wat boter en meng ze onder de risotto. Snijd de kipfilet in sneetjes en halveer de kippenbouten. Schep de risotto in de borden, schik er een kipfilet en 1/2 kippenbout bovenop en bestrooi met de parmezaanschilfers en bieslook.

Risotto Van Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept