Pompoensoep Met Tofu

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en draadjes en snijd het vruchtvlees klein. Pel en snipper de uien. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, strooi de kerrie erop en leg daarop het pompoenvruchtvlees en de uisnippers. Fruit beide in ongeveer 10 minuten goudbruin en glazig. Breng het water in een soeppan aan de kook, doe de gefruite groente erbij en laat de soep nog 10 minuten zacht koken. Snijd intussen de tofu in dobbelsteentjes en bestrooi ze met knoflookzout. Verwarm de olie in een koekepan en bak hierin de tofublokjes snel bruin en krokant. Schep de groente uit de zacht kokende soep en pureer ze in een blender of draai ze door een roerzeef. Doe de groentepuree weer bij de vloeistof in de soeppan en roer tot een mooi gebonden soep is ontstaan. Breng de soep eventueel op smaak met gomasio en serveer de blokjes tofu er apart bij.

Pompoensoep Met Tofu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziecurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept