Gebraden Schouderkarbonadestuk Met Knoflookaardappelen

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf het vlees in met 4 el olijfolie, de provencaalse kruiden en wat peper. Leg het vlees in een ruime braadslede. Schil de aardappelen, halveer ze en leg ze naast het vlees. Halveer de teentjes knoflook (niet pellen) en leg ze tussen de aardappelen. Besprenkel de aardappelen met de rest van de olie en strooi er wat zout over. Leg de boter in plakjes op het vlees. Schuif de braadslede in de hete oven.

3. Verlaag na 20 min de oventemperatuur tot 175 graden en laat het vlees en de aardappelen in nog ca. 50 minuten gaar worden. Schep tussentijds telkens een paar lepels braadvet over het vlees. Schep de aardappelen geregeld om.

4. Zet de oven uit. Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt 10 minuten rusten. Schep de aardappelen in een schaal en houd ze in de oven warm.

5. Zet de braadslede op een hoog vuur. Voeg de cider toe en breng de jus al roerende aan de kook. Roer de mosterd en het zout naar smaak erdoor.

6. Snijd het vlees met een glad, scherp mes in plakken. Leg ze op de borden. Schep de jus erover en leg de aardappelen erbij.

Gebraden Schouderkarbonadestuk Met Knoflookaardappelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met rucola-bonensalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderfilet met spinaziesalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slavink met knoflookaardappelen uit de oven
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept