Risotto Met Erwten

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In pan met dikke bodem 2 el olie verhitten en ui in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle rijstkorrels glanzen. Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min. romig, beetgaar en zeer smeuig is. Beetje bouillon apart houden. Intussen in braadpan 1 el olie verhitten. Bleekselderij, knoflook en spekreepjes 2 min. zachtjes bakken. Chilipeper erboven verkruimelen, erwten en beetje bouillon toevoegen en groente 5-10 min. stoven. Risotto en boter door groentemengsel scheppen en nog even doorwarmen. Risotto over vier warme diepe borden verdelen en direct serveren. Aan tafel kaas erover strooien.

Risotto Met Erwten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept