Was de pompoen, en snijd de stengel (rondom) van de pompoen tot er nog 3 cm van overblijft. Snijd het deksel(met stengel) rond en kegelvormig af. (Snij diep genoeg en zorg dat je de punt van het mes schuin naar beneden houdt (wel opletten dat je niet door de bodem zit) Verwijder het vezelige deel en alle zaden. Schraap met de scherpe rand van een lepel een beetje van het vruchtvlees af en laat dit op de bodem liggen. Bestrooi het vruchtvlees met geperste knoflook, peper en zout: bedek met de verse room. Schenk de melk erover en meng het geheel met een vork, zonder hard te kloppen. Knip een flinke hoeveelheid peterselie (ca een afgestreken eetl. per persoon) fijn boven de melk. Gebruik alleen het blad (de stengels niet weggooien, maar samen binden en aan de melk toevoegen. Neem liefst bladpeterselie. Leg het deksel op de pompoen en laat de inhoud in anderhalf uur gaar worden. Neem de pompoen uit de oven, verwijder het deksel (let op dat de steel niet loslaat). Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet de pompoen zonder deksel nog een halfuurtje terug in de oven.