Spaanse Paella

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de zeevruchtenmix ontdooien. Kruid de drumsticks met wat paprikapoeder, zout en peper. Snijd de tomaten in grove stukken en paprika in repen. Verhit in een grote wok, braad- of paellapan de olijfolie en bak er de drumsticks rondom in bruin. Voeg de uitgeperste knoflook, de tomaten en paprikarepen toe en bak die kort mee. Schenk de bouillon erbij en breng dit tegen de kook aan. Voeg de bevroren doperwten en sperziebonen toe en laat alles 8 min. zachtjes koken. Schep met een schuimspaan de vaste ingredien uit de pan en houd ze apart. Giet de vloeistof in een maatbeker, vul met water aan tot 1 liter en schenk weer terug in de pan. Voeg het saffraanpoeder en de rijst toe, roer eenmaal om. Verdeel de apart gehouden ingredien en de zeevruchtenmix over de rijst in de bouillon en laat de paella zo, op laag vuur en zonder roeren, in 30 min. gaarkoken. Dek de pan gedurende de laatste 10 min. af met aluminiumfolie of een grote houten plank.

Spaanse Paella is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept