Een SUPER Simpel Saffraanrisotto(RISOTTO ALLO ZAFFERANO)

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voeg de saffraan aan de bouillon toe, breng het net onde het kookput en laat het zachtjes pruttelen. Laat in een andere pan met dikke bodem de fijngehakte ui in de helft va de boter en alle olijfolie zacht worden. Roer er de rijst door en zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de bouillon toe te voegen Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer vuurtdurend. Proef als de meeste bouillon gebruikt is een korrel om de gaarte te controleren en voeg zo nodig meer bouillon toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog steeds ?beet?heeft. Haal de rijst van het vuur vlak voordat hij gaar is, want het garingsproces gaat nog even in zijn eigen warmte door. Een goede risotto is zacht dik vloeibaar (u moet het met een vork kunnen eten) en nooit helemaal droog. Voeg ten slotte de rest van de boter, breng het op smaak met zout en peper, en men alles krachtig. De risoto moet nu romig glanzen. Serveer het gerecht voorverwarmde borden.

Een SUPER Simpel Saffraanrisotto(RISOTTO ALLO ZAFFERANO) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bucatini con zucchine allo zafferano e gorgonzola (Bucatini met courgette, saffraan en gorgonzola)
15 min-
Bekijk recept
Tagliatelle con funghi e zucchine allo zafferano e sogliola (Tagliatelle met paddenstoelen, courgette, saffraan en scholfilet)
30 min-
Bekijk recept
Capesante Con Zucchine E Crema Allo Zafferano
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti: Aangeklede Aardappelen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept