Henri IV

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de bacon in reepjes en de ham in chinese ruitvormen (Henri IV. Doe dit ook met de aubergine, courgette en de koolrabi en blancheer deze met de broccoli-roosjes in water met zout en het sap van de citroen of limoen gedurende 3 a 4 minuten. De groente moet beslist knapperig zijn. Verwijder de velletjes van de tomaten. Snijd daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de ronde zijde. Kook de tomaten daarna 1 minuut en dompel ze vervolgens onder in koud water. De velletjes laten zich dan gemakkelijk verwijderen. Snijd ze daarna in vieren en verwijder de kern, zodat u het vruchtvlees overhoudt. Roerbak eerst de in reepjes gesneden bacon, rode ui, bosui en knoflook 2 minuten in de hete olie. Voeg daarna de geblancheerde aubergine, courgette, broccoli en koolrabi toe en roerbak deze op hoog vuur 1 minuut mee. Vervolgens de ham en salami 1 minuut meebakken en daarna de tomaat toevoegen. Zet het vuur laag en breng het gerecht op smaak met zout, peper uit de molen en de provencaalse kruiden.

Henri IV is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kippensoep Volgens Hendrik De IV
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Paddestoelenragout
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterranee Henri Iv
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Guacamole IV
Bekijk recept

Mediterranee Henri Iv
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenragout
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse Kippelevertjes
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept