• Doe de olijfolie en de boter in een grote pan en doe er de ui en de bleekselderij bij. • Bak ze op een laag pitje tot ze zacht zijn, ca. 15 minuten, ze mogen niet bruin worden • Voeg de rijst toe, die gaat sissen en zet het vuur hoog. Zorg dat de rijst en de groenten niet aanzetten, hou het in beweging • Giet er in een keer de wijn of vermout bij, blijf roeren tot het verdampt is • Schep met een soeplepel bouillon aan de rijst toe , roer en wacht tot het vocht helemaal is opgenomen. Zet het vuur laag zodat de rijst niet te heftig kookt, anders wordt de buitenkant zacht en blijft de kern hard. Het moet ook niet al te zacht gaan anders krijg je rijstpudding. • Blijf scheppen bouillon toevoegen tot alle bouillon op is. Dit moet ongeveer 14 tot 15 minuten duren. Je hebt dan rijst die al zacht begint te worden, maar nog een beetje al dente is. • Kiep de rijst op de bakplaat en zet de plaat op een koude plek zodat de rijst kan afkoelen. • Schraap de rijst van de plaat en doe ze in een tupperware doos. Zet deze in de koelkast tot je de risotto af wil maken. De rijst blijft op deze manier een paar dagen goed. Voor het afmaken van het recept heb je nog eens 7 dl vocht naar keuze nodig en de ingrediënten naar keuze.
Basisrecept Voor Risotto Van Jamie is een recept van Smulweb.nl