Pompoensoep In De Schil

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De pompoenen wassen en het bovenste derde deel erafsnijden. pitjes verwijderen. het vruchtvlees met een lepel eruithalen, ook uit het deksel en in grote stukken snijden. Pompoen en bovenkant bewaren. De ui pellen en heel fijn hakken. de boter in een pan verhitten en de stukjes ui hierin heel even stoven. De stukjes pompoen toevoegen en 2-3 min. verder stoven. Kippenbouillon erbijgieten enca. 10 min. laten koken. 150 ml slagroom toevogen , met zout, peper, suiker en nootmuskaat op smaak brengen en nog 5 min. laten koken. Dan met de staafmixer pureren. De geschaafde amandelen roosteren zonder boter. Rest van de slagroom stijfkloppen. de onderkant van de pompoen indien nodig een beetje recht snijden. De hete soep in de pompoenen vullen. Per pompoen de soep met 1 el slagroom en amandelen garneren.

Pompoensoep In De Schil is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept