Ananas Meloen Sorbet

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ananas in plakken snijden, de harde kern en pitjes verwijderen. 250 gr vruchtvlees van de ananas pureren, de rest achterhouden om te garneren. Doe de gepureerde ananas in een zeef en vang 3 eetlepels sap op. In pannetje het ananassap, de dubbeldrank en de rest van de suiker aan de kook brengen. Al roerende de suiker laten smelten. Op hoog vuur 1 minuut inkoken. Pan van het vuur nemen, en het ananasmengsel erdoor roeren. Dit mengsel overdoen in de andere diepvries doos. Allebei de ijssoorten in de diepvries zetten, en ieder half uur even los maken van de kant, en doorscheppen. Na ongeveer 4 uur is het ijs goed. Serveer het ijs gegarneerd met de overgebleven ananas, en eventueel een takje munt.

Ananas Meloen Sorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept