Deserttrio

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak het fruit schoon en snij in blokjes.
- Diplomatenbavarois: Doe de melk in een pan en breng ze aan de kook met de suiker en de in de lengte doorgesneden stok vanille. Laat dit even trekken. Zet de pan van het vuur af, vis het vanillestokje eruit en laat de melk een minuut of 5 afkoelen.
- Maak de gelatine - niet teveel gebruiken - aan met een beetje koude melk en roer dit mengsel door de melk. Zet de compositie met de gelatine in een bak met ijswater.
- Zoek voor de garnering enkele mooie gekonfijte vruchten uit. De rest van de gekonfijte vruchten en de gember in kleine stukjes snijden. De lange vingers in stukjes van 1? cm snijden en in een kom met de vruchtjes en de likeur drenken.
- De helft van de slagroom stijf slaan met de helft van de overgebleven suiker. Als de compositie van de melk hangende begint te worden - de vruchtjes moeten erin blijven "drijven? - gaat de slagroom er met het vruchtenmengsel en de Drambuie door. Laat alles in een vorm opstijven in de koelkast.
- Bij het lossen de vorm even in heet water houden en storten. De overgebleven slagroom stijf slaan met de overgebleven suiker, en op de bavarois spuiten. Garneren met de achtergehouden vruchtjes.
- Serveer op een groot bord: de bavarois, een bolletje sorbet en een tulpenbakje met verse vruchten.

Deserttrio is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker