Pate Met Cranberries

8
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175?C. Laat de lever uitlekken, dep deze droog en snij de lever in blokjes van 1 cm. Bekleed de patevorm met plakjes ontbijtspek en laat deze ca. 6 cm over de rand van de vorm hangen. Maal in de keukenmachine de blokjes lever, hamblokjes, Hamlap en Speklap fijn. Schep de ui, knoflook, Provencaalse kruiden, peterselie en sinaasappelrasp door het gemalen vleesmengsel. Klop in een kom het ei, room, cognac, zout en peper los en roer dit door het vleesmengsel. Schep de helft van het vleesmengsel in de met ontbijtspek beklede patevorm en verdeel hierover de cranberrycompote. Schep het overige vleesmengsel op de cranberrycompote en vouw de overhangende plakjes ontbijtspek over het vleesmengsel heen. Garneer de pate met laurierblaadjes en bedek de vorm met aluminiumfolie. Zet de patevorm in de braadslee en vul deze met kokend water tot de patevorm voor de helft in het water staat. Bak de pate ca. 1? uur in de oven tot deze gaar is. Vul de braadslee tussentijds met kokend water aan, zodat de patevorm voor de helft in het water blijft staan. Laat de pate afkoelen, plaats deze ca. 24 uur in de koelkast en snijd er vervolgens plakken van.

Pate Met Cranberries is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept