Doe het kippengehakt, de levertjes en de stukjes kipfilet in een grote kom. Voeg de room, de eierdooiers, de gelatine met cognac, het opgeloste bouillontablet, het citroensap, zout en peper, de prov.kruiden en de peterselie toe. Pers het teentje knoflook erboven uit en meng alles langdurig en intensief. Proef, laat het mengsel tenminste 1/2 uur koel staan en proef weer. (Dat proeven kun je als volgt doen.Doe een hoopje in een beetje folie en hang dat in een pannetje kokend water en laat gaar worden of doe een beetje in een koekenpannetje en laat dat even zachtjes bakken en proef). Vet de terrine in en doe het patemengsel erin. Druk alles goed aan en leg de twee laurierbladeren erop. Dek de pot af met de deksel of met alufolie. Zet de pate 5 kwartier tot 1? uur in een bak waarin kokend water wordt gedaan, in een voorverwarmde oven (150?C). NB Ik heb een soortgelijke pate gemaakt in de magnetron, 18 a 20 min. op 400 Watt.