PATE DE VOLAILLE.

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het kippengehakt, de levertjes en de stukjes kipfilet in een grote kom. Voeg de room, de eierdooiers, de gelatine met cognac, het opgeloste bouillontablet, het citroensap, zout en peper, de prov.kruiden en de peterselie toe. Pers het teentje knoflook erboven uit en meng alles langdurig en intensief. Proef, laat het mengsel tenminste 1/2 uur koel staan en proef weer. (Dat proeven kun je als volgt doen.Doe een hoopje in een beetje folie en hang dat in een pannetje kokend water en laat gaar worden of doe een beetje in een koekenpannetje en laat dat even zachtjes bakken en proef). Vet de terrine in en doe het patemengsel erin. Druk alles goed aan en leg de twee laurierbladeren erop. Dek de pot af met de deksel of met alufolie. Zet de pate 5 kwartier tot 1? uur in een bak waarin kokend water wordt gedaan, in een voorverwarmde oven (150?C). NB Ik heb een soortgelijke pate gemaakt in de magnetron, 18 a 20 min. op 400 Watt.

PATE DE VOLAILLE. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Supremme Volaille
30-60 min -
Bekijk recept
Suprême de volaille à la Hildegarde
0 min
Bekijk recept
Cappuccino Van Tonijn Met Een Schuimlaagje Van Courgette
0-10 min -
Bekijk recept
Roti Van Zuiglam Met Een Fondue Van Boerenkaas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept