Kip Paella

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

** De rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voldoende zout toe. ** Als de kip uit de wok/braadpan is, de garnalen in de achtergebleven olie 2 minuten rondom bakken. Eruit scheppen. ** Bij te weinig olie in de pan, extra olie toevoegen. ** De uien bakken in dezelfde olie. Als ze glazig beginnen te worden de knoflook, chorizo en ham toevoegen. Ongeveer 4 minuten al omscheppend laten bakken. ** Vervolgens de paprika, tomatenblokjes en wijn toevoegen. Alles goed doorroeren. ** Het bouillonblokje, zout en peper toevoegen. ** Het vuur zo laag zetten dat het nog net kookt, want het vocht moet grotendeels uit de pan. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Af en toe omscheppen. ** Als het vocht voor de helft is verminderd, de kip toevoegen en alles omscheppen om te zorgen dat het allemaal warm blijft en de kip de roodachtige kleur krijgt van de saus. ** Vervolgens op dezelfde manier de mosselen, de garnalen en de rijst toevoegen. ** Zorgen dat alles door en door warm wordt. Als er nog iets aan vocht over is in de pan is dat ondertussen door het koken wel verdampt. ** Mocht je het niet direct op willen dienen, dan kan je om het warm te houden een deksel op de pan/wok leggen en regelmatig blijven omscheppen. Op deze manier komen de mosselschelpen vol te zitten met de ingredienten.

Kip Paella is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept