Zoet-zuur Varkensvlees

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een wok of grote koekenpan op hoog vuur, giet er wanneer hij goed heet is een flinke scheut arachideolie in en draai de pan even heen en weer. Roerbak de blokjes vlees met het vijfkruidenpoeder een paar minuten tot ze bruin zijn en schep ze in een kom. Veeg de wok of koekenpan schoon met keukenpapier en zet hem terug op het vuur. Giet er wanneer hij weer goed heet is twee flinke scheuten arachideolie in en doe alle gesneden ingredienten bij. Hussel of roer alles door elkaar en laat het zaakje 2 minuten bakken. Roer er de maizena en 2 eetlepels sojasaus door. Laat alles 30 tot 40 seconden bakken en doe dan de blokjes ananas met sap, de gebruinde blokjes vlees en de balsamicoazijn erbij. Voeg zout en peper naar smaak to en zo nodig nog wat sojasaus. Controleer of het vlees vanbinnen gaar is. Laat de pan nog een paar minuten op het vuur staan om het vocht tot een dikke jus in te laten koken.

Zoet-zuur Varkensvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept