- Week de rijst 4 uur in water. - Week de garnalen ? 10 minuten in kokend water. - Stoom de rijst circa 10 minuten in een stoompan. - Roer er de kokosmelk en zout door en zet de rijst afgedekt weg tot de kokosmelk is opgenomen. - Stoom de rijst dan nog circa 10 minuten. - Maal de sjalotjes, rode peper, koriander, gemberwortel, sereh, suiker, olie, garnalen en zout fijn en bak dit mengsel in een anti-aanbakpan zachtjes droog. - Schep er van het vuur af de kokos door. - Serveer de rijst, met een schepje kokosmengsel erop, warm of koud in 16 bananebladeren uit de diepvries. - Knip de diepvriesbananebladeren in stukken van 12 x 12 cm, laat ze circa 20 minuten in kokend water weken, vouw ze tot een bakje en zet ze met een prikkertje vast.
Kleefrijst Met Gekruide Kokos. is een recept van Smulweb.nl