Kip Met Parmezaanse Kaas En Saffraanrisotto

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de over voor ( 200 C) Breng de bouillon alvast aan de kook. Smelt de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui met de uitgeknepen knoflook. Voeg de risottorijst toe en fruit ze al omscheppend mee totdat de rijstkorrels glazig zien. Voeg de wijn toe en breng het al omscheppend aan de kook. Voeg als de wijn is opgenomen 1 dl. kokende bouillon toe. Blijf roeren. Voeg telkens als de bouillon opgenomen is , opnieuw 1 dl. bouillon toe totdat alle bouillon is gebruikt. Voeg halverwege de bereidingstijd de saffraandraadjes toe.Laat de risotto in 20 minuten gar koken. Snijd intussen met een scherp mes in de lengte in het dikste gedeelte van de kipfilets zosat er een zakje ontstaat. Vul de kipfilets met de Parmezaanse kaas en wikkel de Parmaham om de kipfilet heen. Leg de om wikkelde kipfilets op een rooster en bak in 14 minuten in de oven gaar. Laat de kipfilets dan 3 minuten rusten. Voeg vlak voor het einde de spinazieblaadjes toe aan de risotto en roer goed door. Schep dan de kaassoorten, de rest van de boter en wat peper door de risotto. Laat dit dan 3 minuten rusten.

Kip Met Parmezaanse Kaas En Saffraanrisotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto met cantharellen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept