Mosterdsoep 4

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter in een ruime pan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag pitje ca 5 minuten pruttelen; roer af en toe. Giet er al roerend met een garde met kleine scheutjes tegelijk de bouillon bij en blijf roeren tot het mengsel glad is alvorens de volgende hoeveelheid bouillon in de pan te gieten. Laat de soep nog 1-2 minuten zachtjes koken (of draai het vuur uit en warm de soep vlak voor het opdienen weer op). Meng intussen de room met de eierdooiers. Roer vlak voor het opdienen eerst de mosterd door de soep en daarna het room-dooiermengsel. Deze soep heeft geen versiering nodig, maar voor de kleur kunt u een plukje kervel toevoegen.

Mosterdsoep 4 is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept