Uiensoepbrood

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem met het zout in de grote kom. Los in een kommetje de verse gist op in 150 ml lauwwarm water,voeg de suiker toe en schenk dit mengsel bij de bloem. Voeg de smeerkaas toe en kneed alles tot een samenhangend deeg,dek af met plasticfolie en zet 30 minuten op een warme plaats. Meng intussen de instant soep met de zachte boter,bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek en bestrijk deze met het soep-botermengsel. Vouw de korte kanten van het deeg naar binnen en rol het deeg in de lengte 1 keer op,druk de naad goed aan. Leg het deeg met de naad naar beneden op de beklede bakplaat en bak het brood gedurende 35-40 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven op de middelste richel.

Uiensoepbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker