Oesterzwammenrisotto

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in zeer fijne julienne. Verhit 50 gr vetstof en stoof de ui hierin glazig. Voeg de rijst toe en laat deze enkele minuten meebakken. Blus met de bouillon en laat afgedekt 15 minuten koken. Vloeistof pas bijvoegen van zodra deze verdampt is, niet alle bouillon in een keer toevoegen! De rijst mag mooi droog zijn, er wordt immers nog room toegevoegd. Breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de oesterzwammen in de overige vetstof. Maak de lente-uitjes schoon, pel ze en snipper ze fijn. Laat ze nog 2 minuten meegaren met de oesterzwammen. Breng op smaak met pezo. Schep de oesterzwammen en de room door de rijst en laat afgedekt nog een 5-tal minuten garen. Neem van het vuur en roer de kaas door de risotto, samen met de pijnboompitten. Dien onmiddellijk op.

Oesterzwammenrisotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oesterzwammenrisotto met balsamico-uien
15 min-
Bekijk recept

Oesterzwammenrisotto met balsamico-uien
15 min-
Bekijk recept