Bouillabaisse

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Saffraan weken in 2 eetlepels heet water (5 min) - knoflook fijnhakken - kabeljauw in blokjes snijden - helft knoflook en helft saffraan in 3 eetlepels olie (in een kom) door elkaar roeren - kabeljauw erdoor doen - 10 minuten laten staan - tomaten inkruisen, onderdompelen in heet water, ontvellen, in vieren delen. Zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes delen - kruiden (bijv. tijm, peterselie, rozemarijn) tot bosje bij elkaar binden - ui grof snipperen - prei in dunne ringen - bleekselderij in plakjes - rest van de koflook glazig fruiten - tomaten erdoor - bouillontabletten erboven verkruimelen - toevoegen 1 l water, kruidenbosje en rest saffraan met vocht - circa 20 min op matig hoog vuur laten koken - kabeljauw en fruit de mer toevoegen en circa 8 minuten tegen kook aan verwarmen - met schuimspaan vis in schaal scheppen - kruidenbosje uit de soep halen - tomatenpuree en Pastis door de soep roeren - op smaak met peper en zout - peterselie erboven fijnknippen - vis door de soep scheppen

Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept