Bouillabaisse

4
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vraag de visboer welke vis het langste moet koken.Maak eerst de bouillon.Pel en snijd de uien in dunne ringen.Fruit ui en prei geduurende 5 min in de olie.Blijf roeren.Voeg het water of de wijn met water toe aan de visafval,in vieren gesneden tomaten,kruiden en specerijen en kook alles zachtjes onafgedekt op een laag vuur 30 min.Bereid intussen de rouille.Maak de paprika schoon,verwijder zaad en zaadlijsten en snijd haar in stukjes.Laat de peper uitlekken.Pel de teentjes knoflook en hak ze grof.Laat de paprika en de peper in een beetje water 10 min trekken tot ze zacht zijn.Laat ze uitlekken en droog ze af met keukenpapier.Stamp de paprika en de peper met de knoflook tot een gladde brij.Klop er langzaam de olijfolie door en voeg zo veel broodkruimels toe tot de saus dik genoeg is.Proef en breng op smaak met enkele druppels tabasco.Giet als de court bouillon gaar is,alles door een grote zeef in een soeppan;druk alle ingredienten goed uit.Breng de bouillon snel aan de kook en voeg de in stukken gesneden vis toe.Kook alles 5 min,doe er dan de mosselen en de schelpdieren bij en kook weer alles 5 min.Breng het geheel op smaak.Maak de croutes terwijl de soep staat te pruttelen.Verwarm de oven voor op 160 graden.Leg de sneetjes brood op een bakblik en bak ze 15 min in de oven.Bestrijk beide kanten met een kwastje met olijfolie.Draai het brood om en laat de andere kant ook 15 min bakken tot het brood droog en lichtbruin is.Pel de knoflook en snijd het teentje doormidden.Smeer elk sneetje in met knoflook. Haal voor het serveren alle vis en schaaldieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.Schep de soep in terrine.Verdun de rouille met 2 of 3 eetl soep en dien hem op in een sauskom.

Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept