Bouillabaisse Van De Noordzee

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De garnalen uit hun jasje helpen. Een scheut knoflookolie in een grote pan gieten. De versneden uien en selder, de gehakte peterselie en de pantsers van de garnalen in de pan doen en stoven (men mag de goed schoongemaakte graten van tong, tarbot, zeewolf en zeeduivel ook toevoegen). De versneden tomaten, een blaadje laurier, tijm en tomatenpuree in de pan doen, water toevoegen tot alles onder staat en 1 uur laten pruttelen. Het laurierblad verwijderen, de inhoud van de pan mixen en de puree door een passe-vite (roerzeef) draaien. Afwerken met een scheutje cognac, peper en zout. De stukken vis in de warme soep pocheren en aan het einde van de gaartijd de wulken, langoustines en kreukels toevoegen en kort mee opwarmen. Croutons bereiden : het stokbrood in schijven van 2cm dik snijden. Deze insmeren met knoflookolie en in de oven goudbruin laten kleuren. Aioli bereiden : de eierdooiers met zout en peper en een klein beetje saffraan opkloppen en met knoflookolie monteren tot een mayonaise-achtige saus (de olie al kloppend druppelsgewijs toevoegen, wanneer de emulsie ontstaat mag men de olie in een dun straaltje toevoegen).

Bouillabaisse Van De Noordzee is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met botersaus en handgepelde Noordzee-garnalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Aardappelen Met Noordzee-garnalen.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept