Bouillabaisse
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
10-20 min -
restaurant
Soep
link
Smulweb.nl
print
Ingrediƫnten
400 gr visfilet (kabeljauw
wijting
zeewolf
tongschar
roodbaars...) 300 gr gepelde scampi's
1/2 kg mosselen (of andere kleine schelpjes) 2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 kleine courgette
1 groot blik gepelde tomaten
1 teentje knoflook
1 dl droge witte wijn
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gedroogde rozemarijn en tijm
1 eetlepel vers gehakte peterselie en basilicum
peper en
Bereiding
Snij de visfilets in niet te kleine blokjes. Boen de mosselen (of de schelpjes) goed schoon. Snipper de gepelde ui en de knoflook fijn en snij de courgette in plakjes.
Stoof de groenten even aan in hete olijfolie. Voeg er de tomaten, de wijn, de tijm en de rozemarijn aan toe. zet het deksel op de pan en laat 5 minuutjes koken. .
Doe er de blokjes vis bij en laat gedurende 2 minuten koken. Voeg er de scampi′s en de mosselen aan toe en laat nog 3 a 4 minuten koken.
Breng de bouillabaise op smaak met citroensap, peper en zout.
Bouillabaisse is een recept van
Smulweb.nl
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Vissoep (soupe de poisson) »
Bouillabaisse (vissoep) »
Marseillaise Van Kabeljauwfilets »
Snelle Bouillabaisse »
Vissoep (soupe de poisson) »
Bouillabaisse (vissoep) »
Marseillaise Van Kabeljauwfilets »
Snelle Bouillabaisse »