Bouillabaisse Met Rode Poon

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De vis door de handelaar laten fileren en vragen om de koppen en de graten. Eerst de bouillon maken: alle graten en koppen spoelen en fruiten in de boter. De schoongemaakte en fijngesneden selderij en ui toevoegen en laten meestoven. Het water, de witte wijn, tijm, laurier, peper en zout toevoegen en alles aan de kook brengen. Goed afschuimen, 15 minuten laten koken op een zacht vuurtje en goed zeven. De wortel, de ui en het preiwit schoonmaken en fijnsnijden. Samen met de geplette knoflook fruiten in de olijfolie, maar niet bruin laten worden. De poonfilets toevoegen, een minuutje laten meestoven en weer uit de pan nemen. De goed gereinigde mosselen toevoegen en overgieten met de witte wijn en de helft van de bouillon. Kruiden met peper en zout. Afdekken en 3 minuutjes laten koken. De tomaten pellen en ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden. De poonfilets weer bij de bereiding voegen, samen met de blokjes tomaat en de saffraan. Aan de kook brengen, 1 minuut laten koken, eventueel bijkruiden en vervolgens de pan van het vuur nemen en 5 minuten laten trekken. De poonfilets over warme borden verdelen, de mosselen rond de vis schikken en overgieten met soep. Bestrooien met gehakte peterselie.

Bouillabaisse Met Rode Poon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poon met gestoofde sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Lauwe salade van rode poon, courgettes en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse Van Slakken
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept