Bouillabaisse

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en snijd deze in ringen. Pel het teentje knoflook en hak het grof. Schil de aardappel, schrap de worteltjes en snijd beide in plakjes. Snijd de selderijstengels in stukjes. Snijd de vis in blokjes van 5 cm. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uiringen. Voeg de gehakte knoflook na 2 minuten toe en fruit nogmaals 1-2 minuten. Schenk de wijn en de visbouillon erbij en voeg plakjes aardappel, plakjes wortel, stukjes selderij, sinaasappelschil, laurierblad, tijm en saffraan toe. Breng alles aan de kook en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig in de pan. Voeg de blokjes vis, het citroensap en de blokjes tomaat toe en laat de bouillabaisse 8-12 minuten zachtjes pruttelen tot de vis juist gaar is. Neem laurierblaadje, sinaasappelschil en tijm uit de soep en

Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept