Bouillabaisse Zoals In Marseille

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Fruit de uien, knoflook, tomaten, venkel, tijm, laurier, peterselie en de sinaasappelschil in een grote pan en schik er vervolgens de langoest en de “vaste” vissoorten op. -Kruid met peper, zout en saffraan. -Overgiet met water tot alles onderstaat. -Breng aan de kook en laat een achttal minuten koken. -Voeg vervolgens de “zachte” vissoorten toe en laat nogmaals acht minuten koken.
- Haal de langoest uit de soep, verwijder de schaal en verdeel het langoestenvlees in porties over warme diepe borden. ** De ROUILLE** Rouille is een klassieke aïoli (knoflookmayonaise), met een snuifje saffraan en op kleur gebracht met tomatenpuree. Benodigdheden: 3 eierdooiers 30 cl olijfolie (extra vierge) 2 teentjes knoflook 1 citroen 1/ 2 dl water 1 cl azijn 15 g tomatenpuree 1/2 g saffraandraadjes cayennepeper zout
Voorbereiding
: -Voor de aïoli: de look fijnpletten met wat zout en er de eierdooiers doorroeren. Druppelsgewijs de helft van de olie toevoegen onder voortdurend roeren. -Vervolgens het (lauwe) water en de azijn toevoegen. -Daarna de rest van de olie zeer langzaam toevoegen en blijven roeren. -Op smaak brengen met zout, citroensap en cayennepeper. -De tomatenpuree erdoor roeren en afwerken met saffraan.

Bouillabaisse Zoals In Marseille is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Forel In Papillot Op De Wijze Van Marseille
30-60 min -
Bekijk recept
Bouillabaisse Uit Marseille
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse zoals in Marseille
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel in papilotte op wijze van Marseille.
0 min
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept