Vulling: uien in boter en suiker op zacht vuur ca. 30 min. bakken en lichtbruin laten worden, af en toe roeren. Wijn erbij schenken en op zacht vuur helemaal laten verdampen. Oven voorverwarmen op 190 graden. Deeg in 6 porties verdelen en elk deel uitrollen tot cirkels van ca. 13 cm. Taartvormpjes met deeg bekleden en met vork regelmatig inprikken. Bakpapier op de bodems leggen en verzwaren met steunvulling. Taartbodems in midden van oven ca. 10 min. bakken. Papier en vulling verwijderen en bodems nog ca. 5 min. bakken. Uimengsel over taartbodem verdelen en losgeklopte roomkaas op uien scheppen. Creme fraiche en ei loskloppen en mengen met zout, peper en nootmuskaat. Mengsel over roomkaas schenken. Taartjes in het midden van de oven nog ca. 20 min. bakken.
Zoete Kaas En Ui Taartjes is een recept van Smulweb.nl