Granaatappel-sorbetijs

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een pannetje 3/4 dl water met 1 tl citroensap en de basterdsuiker aan de kook. Los ar roerend de suiker op en laat de siroop nog ca. 2 minuten doorkoken tot hij helder is. Laat de suikersiroop afkoelen.Halveer de granaatappels, pers ze uit, zeef het sap en vul het in een maatbeker met sinaasappelsap aan tot 4 dl.Roer de suikersiroop erdoor en laat dit mengsel in een open diepvriesbak in ca. 4 uren bevriezen. Schep het elk half uur goed door en schraap het gevormde ijs van de wanden.Verdeel het grenadine-sorbetijs met een ijsbolletjeslepel over vier hoge coupes of glazen.Vul het ijs eventueel aan met droge, mousserende witte wijn.

Granaatappel-sorbetijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Avocado met mango
5 min - Nagerecht
Bekijk recept
Frambozensgroppino
5 min
Bekijk recept

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept