Heerlijke Bobotie

5
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui in stukjes en bak deze in de zonnebloemolie. Voeg het paprika-, kerrie- en gemberpoeder, cayennepeper, suiker en zout bij de ui en bak dit mengsel 2 tot 3 minuten. Neem dit mengsel van het vuur en roer de tomaten, appelblokjes, tomatenpuree, wijnazijn, worcestersaus en jam hier doorheen. Weer op het vuur zetten, aan de kook brengen en 2 tot 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg dan het gehakt bij het mengsel en roer alles goed door elkaar. Week intussen de blokjes brood in de melk een paar minuten. Knijp het brood uit (de melk bewaren) en voeg dit bij de tomaat-gehaktsaus. Deze saus 30 minuten, af en toe roerend, zachtjes laten koken tot het meeste vocht is verdampt. Op smaak brengen met zout en peper en in een ovenvaste schaal overscheppen. Klop de eieren met de melk los en schenk dit mengsel over het gehakt. De bovenkant van het eimengsel garneren met de laurierblaadjes. Verhit het gerecht 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot het ei is gestold.

Heerlijke Bobotie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie van Carina
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie met mango
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept