Recepten Met GEMBER

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Recept Recepten Met GEMBER | Smulweb.nl   Recept recepten met GEMBER   tanneke3 heeft dit recept op 11 augustus 2009 toegevoegd. Dit recept is 1.884 keer bekeken, 7 x bewaard Print recept Boodschappenlijst Recepten met gember Rijstsoep met Gember en Kip Ingrediëten: 150 g witte rijst zout 3 eetlepels olie 6 teentjes knoflook, fijngesneden 1 korianderwortel* of 4 korianderstelen 1 stengel bleekselderij, in dunne reepjes 1-2 rode chilipepers, in dunne reepjes stukje gemberwortel van ca. 6 cm, in dunne reepjes 7 dl kippenbouillon (van tablet mag) 300 g kipfilet, in blokjes 1-2 eetlepels vissaus (nam pla) 1-2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman) 2-3 lente-uitjes, in dunne ringen : Rijst volgens aanwijzingen op het pak met zout gaar koken. Een eetlepel olie verhitten en de helft van de knoflook hierin lichtbruin bakken. Gebakken knoflook apart zetten. Rest van de knoflook met korianderwortel fijnwrijven in vijzel. Een eetlepel olie verhitten en koriandermengsel, bleekselderij, 1-2 chilipepers en gember hierin ca. 5 minuten bakken. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Kip erdoor roeren en soep op zacht vuur 10-15 minuten koken tot kip gaar is. Gekookte rijst erdoor roeren. Soep met vissaus en sojasaus op smaak brengen. Voor serveren soep garneren met gebakken knoflook, lente-ui en rest van rode pepers. * Korianderwortel wordt vaak verwerkt in Thaise gerechten. De smaak is anders dan die van het verse korianderblad. Bij goed gesorteerde toko`s is korianderwortel te koop. Kun je geen korianderwortel vinden, gebruik dan korianderstelen, zonder blaadjes. Indische babi ketjap Ingrediëten (voor 4 personen):

0.5 kilo varkenskarbonade met bot (speklappen zijn lekkerder, maar erg vet) 2 uien 4 tenen knoflook

0.5 theelepel peper 3 theelepels gemberpoeder (djahe) stukje verse gember (geschild, ongeveer een duim groot) 2 eetlepels azijn 10 eetlepels ketjap manis (zoet) olie water zout : Snij de varkenskarbonades of speklappen in niet al te kleine stukken en wrijf ze in met peper, gemberpoeder en een snufje zout. Laat dit een uurtje intrekken. Snipper de uien en knoflook heel fijn. Braad het vlees vervolgens in olie lichtbruin (indo`s gebruiken eigenlijk geen olijfolie, maar het kan best) en bak ook de uien en knoflook even mee. Voeg nu de ketjap, azijn, verse gember (in zijn geheel, anders kan je het later niet meer terugvinden) en een scheut water toe. Laat dit in elk geval twee uur heel zachtjes pruttelen. Het allerlekkerst wordt het als de babi een dag van tevoren klaarmaakt en gewoon een nacht van het vuur af laat staan. Het is de bedoeling dat er nog wel wat vocht overblijft, dus let op dat het niet te veel inkookt. Lekker met boontjes en kleefrijst. Kip met bleekselderij en gember in de wok: Ingrediëten (voor vier personen): 400 g kipfilet - zout - 1 theelepel kerriepoeder - 6 stengels bleekselderij - 1 blikje ananas - 2 eetlepels gember (geraspt) - 2 cl olijfolie (extra vierge) - 1 teentje knoflook - 2 takjes koriander of peterselie. De kipfilets in reepjes snijden en kruiden met zout en kerriepoeder. De ui fijnhakken en de schoongemaakte selderij in stukjes snijden. De olie verhitten in een wok (of in een diepe braadpan) en daarin de kip al roerend 5 minuten laten bakken. De geperste knoflook toevoegen met de geschilde en gesnipperde gember en nog een minuutje laten bakken. Vervolgens de ui en de selderij toevoegen en nog 4 minuten al roerend bakken. De ananasblokjes erdoor roeren en kort laten meebakken. Kruiden met peper en zout en bestrooien met gehakte koriander (of peterselie). Serveren met zilvervliesrijst. Roergebakken kalkoen met tofu Ingrediënten (voor vier personen): 500 g kalkoenfilet - 2 wortelen - 2 lente-uitjes - 150 g oesterzwammen - 100 g shiitake - 250 g broccoli - 1 eetlepel gember (geraspt) - 1 ei - 150 g tofu - 5 g suiker -

2.5 eetlepels ketjap (sojasaus) - 2 eetlepels saké - 2 cl arachideolie. De kalkoen en de schoongemaakte groenten in stukjes snijden. De gember schillen en raspen. De lente-uitjes en het groene loof fijnhakken. De olie in de wok verhitten en daarin de in reepjes gesneden kalkoen kort laten kleuren. De wortelen, paddestoelen en broccoli toevoegen en daarover de verkruimelde tofu verdelen. Al roerend laten bakken en op smaak brengen met geraspte gember, suiker, sojasaus en saké (of witte wijn). Vervolgens het losgeklopte ei erdoor roeren en afwerken met de lente-uitjes. Serveren met zilvervliesrijst. Roergebakken kip met groente Ingrediënten: 4 kipfilets 1 kleine winterwortel 1 prei 1 ui 1 gele paprika 1 kleine komkommer 150 g shii-take stukje gemberwortel 75 g taugé olie om te bakken chilipeper scheutje vissaus : Snijd de kipfilets in repen. Maak de groente schoon. Snijd de winterwortel in de lengte doormidden en dan schuin in plakjes. Maak de prei schoon en snijd eerst in stukken en dan in repen. Snijd de ui in vieren en de parten in stukjes. Snij de paprika in blokjes. Halveer de komkommer (schil erom laten), verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer schuin in stukken. Maak de paddestoelen en taugé schoon. Schil de gember en rasp boven een kommetje. Verhit een scheut olie in een wok. Bak hierin in porties de reepjes kip rondom bruin. Neem ze uit de pan en kruid met chilipeper en zout. Veeg de pan schoon met keukenpapier en voeg een beetje olie toe. Roerbak de ui 1 minuut en voeg dan de gember toe met de stukjes wortel. Roerbak opnieuw een minuut en voeg dan de prei en blokjes paprika toe. Voeg na 30 seconden de komkommer en shii-take toe en roerbak opnieuw kort. Voeg een scheutje water en de vissaus toe en leg een deksel op de pan. Stoof de groente beetgaar. Voeg de reepjes kip en taugé toe en roerbak alles kort tot de kip warm is en de taugé nog wel knapperig. Breng eventueel extra op smaak met een theelepel sambal. Kip met gember en citroen Ingrediënten: 8 kipkarbonades (of drumsticks) - 1 eetlepel tomatenketchup of chilisaus - 2 eetlepels vloeibare honing - 2 eetlepels ketjap manis - sap en rasp van een citroen - 2 geperste teentjes knoflook - 2 cm gemberwortel geschild en geraspt - 100 ml koude kippenbouillon : Leg de kip in een ovenschaal. Meng de overige ingrediënten door elkaar en giet het over de kip. Roer de kip even goed door, zodat de marinade goed is verdeeld. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast. Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de kip nog even door in de marinade en zet de ovenschaal in de oven. Bak de kip in ongeveer een uur gaar en bruin. Halverwege de baktijd keren. Lekker met rijst en boontjes of roerbakgroente.
Voorbereiding
stijd: 0-10 minuten Smaak: Anders Techniek: Bakken Soort gerecht: Anders Uit eigen keuken: Nee (i)

Recepten Met GEMBER is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept