Thailand: Khao Niaw Sod Sei

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kleefrijst minstens 2 uur weken in heet water. Snijd de kipfilet zeer fijn. Was de koriander en bieslook, dep ze droog en hak ze fijn. Maak het fijngesneden vlees en de koriander en bieslook aan met de eierdooier, maizena, vissaus, suiker en peper. Laat de rijst goed uitlekken in een zeef. Spreid de rijst uit op een groot bord. Schep telkens 1 theelepel van het kipmengsel op de rijst, en vorm er met vochtige handen balletjes van 2 cm doorsnee van. Het kipmengsel moet goed door de rijst omgeven zijn. Breng het water aan de kook in een pan waarin een stoommand past. Bekleed de stoomwand met aluminiumfolie en bestrijk dit met olie. Prik het folie op enkele plaatsen in. Schik de balletjes met 1 cm tussenruimte in de stoompan. Plaats de stoommand boven de pan en stoom de balletjes afgedekt circa 5 minuten boven een hoog vuur. Draai het vuur lager en stoom de balletjes nog circa 15 minuten. Bereid ondertussen het garnituur. Maak alle groenten schoon en snijd ze in staafjes. Schik de balletjes wanneer ze gaar zijn op een schaal en garneer ze met de groentestaafjes. Geef er de zoetzure saus bij.

Thailand: Khao Niaw Sod Sei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Phat Phet Mu Sei No Mai (varkensvlees Met Bamboescheuten)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
SEI LIEN FEI TSE PIEN HWA KAU
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Khao Niaw Sod Sei (gevulde Kleefrijstballetjes)
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Citroengras-kipspiesje (Thailand)
15 min Snack
Bekijk recept
Rundvlees-kokoscurry (Thailand)
0 min
Bekijk recept
Halloweenrecept Franse Pompoensoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Thailand:Khow Niaw Piag
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept