Risotto Met Kaas

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur mooi goudgeel. Voeg de rijst toe en bak hem al omscheppend mee totdat de korrels glazig zien. Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg de wijn toe en kook de rijst al roerende totdat het vocht is opgenomen. Schenk de helft van de verwarmde bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook. Voeg als het vocht door de rijst opgenomen is de rest van de bouillon en peper en zout naar smaak toe en breng alles al roerend aan de kook. Roer de risotto voortdurend goed om, om aanbranden te voorkomen. Kook de risotto op een laag vuur, onder voortdurend roeren in ? 25 minuten gaar. De risotto is dan lekker smeuig. Schep de peterselie(naar wens) en de kaas erdoor, neem de pan van het vuur en laat de risotto 10 minuten, met het deksel op de pan nagaren.

Risotto Met Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept