Rijstballetjes Met Gorgonzola En Basilicum

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-verhit de helft van de olijfolie en fruit er de ui en de knoflook glazig in -voeg de rijst toe en roer alles dooreen -breng de bouillon in een andere pan tegen de kook -schep een scheut bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen -blijf de bouillon soeplepel per soeplepel al roerend toevoegen en blijf roeren tot de rijst gaar is -roer de boter en de parmezaanse kaas erdoor en strijk de rijst uit over een braadslee en laat hem afkoelen -doe de basilicumblaadjes in een foodprocessor, voeg de rest van de olijfolie toe en draai tot een dikke groene saus -schep deze door de afgekoelde risotto en breng op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper -laat minstens 2 uur staan (liefst 1 nacht) - verdeel de rijstmassa in 12 a 14 gelijke porties en rol er balletjes van -snij de Gorgonzola in 12 a 14 gelijke stukjes en druk telkens een stukje in het midden van de balletjes -rol de balletjes weer mooi rond -rol de balletjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en dan door het broodkruim -verhit de plantaardige olie in een frituurpan en bak de balletjes (enkele per keer), in 3 min mooi goudbruin -laat ze uitlekken op keukenpapier

Rijstballetjes Met Gorgonzola En Basilicum is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Rijstballetjes Met Kip
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstballetjes Met Kip
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstballetjes Met Kip.
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstballetjes Met Mozzarella En Basilicum
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept