Pel en snipper de ui heel fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit de boter met twee etl. van de olijfolie en bak hierin de ui 10 min. op een heel laag vuur zonder deze bruin te laten worden. Schep de rijst door de ui en bak de rijstkorrels al mscheppend tot ze glazig zijn en licht beginnen te ploffen. Voeg een scheutje van de bouillon toe en verwarm het geheel al roerend tot de bouillon is opgenomen. Voeg nu telkens als de bouillon is opgenomen , weer wat bouillon toe en kook de rijst in 20 a 25 min. gaar.Neem de pan van het vuur. Roer de rest van de olijfolie erdoor. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Snijd de mozzarella in blokjes en voeg de mozzarella en de parmezaanse kaas toe. Leg het deksel op de pan en laat de risotto van het vuur af nog 3 min. nagaren
Italie:Risotto Met Mozzarella En Parmezaanse Kaas is een recept van Smulweb.nl