The Three Musketiers

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

The Three Musketiers - Een bedje van bietensalade met daarop een scampi omwikkeld met spek, een pompoensoepje en een aardappelkoekje met gekarameliseerde witlof met gebakken eendenfilet. Pompoensoep Maak de pompoen schoon. Schil de aardappel en de winterwortel. Snij nu de prei, uit en knoflook in fijne blokjes. Doe wat boter en olijfolie in de soeppan en laat dit goed heet worden. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe in de soeppan en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Vervolgens ca. 4 minuten roerbakken. Voeg vervolgens de honing toe en daarna nogmaals ca. 2 minuten roerbakken. Blus het geheel af met de groentebouillon en zet de warmte bron zachter. Laat dit nu ongeveer 35 minuten inkoken. Na deze 35 minuten pureer je de soep en een mixer. Wanneer alle grove stukken eruit zijn. Serveer dit nu in een klein glaasje of een espresso kopje. Garneer het geheel met wat koksroom en bieslook. Tijgergarnalen Verwarm de oven op ongeveer 220 graden. Pel dan de garnalen en wikkel er wat spek omheen. Leg deze nu voor ongeveer 8 minuten in de oven. Snijd de appel in kleine reepjes en besprenkel het met wat citroensap (dit is tegen de verkleuring). Snijd nu de rode biet in reepjes en voeg wat peper en zout toe. Leg de rode bietjes op het bord en serveer het samen met de appel en de garnaal. Eendenborstfilet Schil de aardappel, hak de ui en knoflook fijn en doe dit alles in de blender. Laat het niet te fijn hakken in verband met de structuur. Doe dit in een kom en voeg wat bloem, peper, zout en ei toe. Hierdoor ontstaat een soort pannenkoekenbeslag. Doe wat boter en olijfolie in de koekenpan en doe wat van het beslag erin. Strijk dit voorzichtig uit zodat er een dun pannenkoekje (crêpe) ontstaat. Bak dit totdat deze lichtbruin kleurt. Haal de kern uit de witlof en snijd deze in reepjes. Voeg vervolgens wat kaneel en suiker toe. Doe dit in een koekenpan en bak het geheel aan. Wrijf de eendenborst in met wat peper en zout. Laat een pan nu goed heet worden en voeg wat boter en olijfolie toe. Leg de eendenborst in de pan en bak deze ongeveer 3 minuten om en om. Snijd deze vervolgens in mooie dunne plakken.

The Three Musketiers is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker