Marokkaanse Pompoensoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontpit de pompoen en snijd deze in stukjes. Schillen hoeft niet.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan en fruit de knoflook.
  • 3 Voeg de pompoen toe en bak deze al omscheppend een minuut of twee mee.
  • 4 Voeg dan de bouillon, komijn, het citroensap, zout en peper toe en breng alles aan de kook. Laat de soep dan een minuut of twintig zachtjes pruttelen.
  • 5 Verhit de frituurolie in een wok of koekenpan en frituur de koriander en munt knapperig. Schep de kruiden met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng hem opnieuw aan de kook.
  • 7 Voeg dan de kip toe en laat de soep nog een minuut of vijf zachtjes pruttelen tot de reepjes gaar zijn.
  • 8 Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 9 Schenk deze dan in kommen en strooi de kaneel en gefrituurde kruiden erover. Geef er repen sesambrood bij.

Marokkaanse Pompoensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept